Spannende weken voor RKC Waalwijk: club op randje van faillissement
i

Pro Shots

Spannende weken voor RKC Waalwijk: club op randje van faillissement

Martijn Baars • 20:24, 05-10-2016 / Laatste Update: 13:44, 12-12-2023

De toekomst van RKC Waalwijk staat de komende weken op het spel. De eerstedivisionist staat op de rand van een faillissement. RKC kijkt met angst en beven naar de gemeenteraad van Waalwijk, die donderdag een moeilijke beslissing moet nemen.

Stadion

Als eigenaar van het stadion moet de gemeente namelijk toestemming geven tot de verkoop. Daarna heeft een groep investeerders al beloofd de miljoenenschuld van RKC kwijt te schelden. De gemeente Waalwijk moet dan wel een financieel verlies pakken. Als het stadion niet wordt verkocht, dan komt de proflicentie in gevaar en dreigt de club failliet te gaan.

Erop of eronder

,,De spanning begint op te lopen", zegt Bas Brok tegen Omroep Brabant. Brok is van de supportersvereniging Wij Vormen Tezamen van RKC Waalwijk. ,,Het is nu gewoon erop of eronder. Ik heb de laatste tijd veel mensen gesproken en het is nog geen gewonnen race. Er zijn nog best veel mensen in de gemeenteraad die overtuigd moeten worden. Het wordt echt nog spannend."

Zwart gat

RKC balanceert dus op de rand van de afgrond. ,,RKC betekent voor ons soms meer dan familie", zegt Brok. ,,We zeggen er verjaardagen voor af, bruiloften worden gewijzigd om wedstrijden te gaan kijken. Het zou echt een zwart gat in mijn leven worden als de club omvalt."

'Waalwijk...? Oh, RKC!'

Volgens Brok geldt dat niet alleen voor hem. Er zijn meerdere, minder emotionele, redenen waarom RKC niet verloren mag gaan. ,,Waar je ook in Nederland komt of zelfs in de wereld, iedereen zegt: 'Waalwijk...? Oh, RKC!'. Het zou jammer zijn als dat instituut verdwijnt. RKC is niet zomaar een clubje. Het is echt een orgaan binnen Waalwijk."