Sparta test spelen met toeschouwers: 'Mogelijk ophogen naar maximaal 3300 fans'
i

Getty Images

Sparta test spelen met toeschouwers: 'Mogelijk ophogen naar maximaal 3300 fans'

Martijn Baars • 18:02, 25-07-2020 / Laatste Update: 11:47, 07-01-2024

Er zijn ongeveer 750 toeschouwers welkom bij de oefenwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda op 22 augustus. De wedstrijd zal volgens de Rotterdammers gebruikt worden als testwedstrijd. "Indien deze test goed verloopt kunnen we, met de geldende coronamaatregelen van nu, dit aantal in de Eredivisie zeer waarschijnlijk ophogen naar maximaal 3.300 toeschouwers in totaal."

Sparta Rotterdam laat weten dat er na intensief contact  met onder andere de veiligheidsregio, de gemeente Rotterdam, GGD, GHOR en politie toestemming is om met publiek te kunnen spelen in de competitie. Eerst volgt in het oefenduel met NAC een test. "Ongeveer 750 toeschouwers zullen welkom zijn op de publiekstribune en circa 200 toeschouwers op het ereterras."

Reactie Sparta

"Op voorhand willen wij graag de medewerking van al onze supporters vragen", stelt directeur Manfred Laros. "Wij gaan gezien de toegestane capaciteit het niet voor elkaar krijgen om iedereen tevreden te stellen. Het wedstrijdbezoek en de sfeer op Het Kasteel zal zolang de corona maatregelen van toepassing zijn veranderen ten opzichte van wat onze supporters gewend zijn maar desondanks zijn we gelukkig dat we weer mogen voetballen in Spangen. Graag doen wij een beroep op alle Spartanen om zich aan de nog te publiceren richtlijnen en regels te houden en deze stap naar het spelen met (beperkt) publiek te koesteren, te behouden en zodra mogelijk verder uit te breiden. Want iedereen wil zo spoedig mogelijk weer naar een vol Sparta Stadion toe en dat kan enkel als we ons samen aan de richtlijnen en regels houden.”