Spelers Bolton boycotten laatste 2 duels, club MOET die wedstrijden toch zien te spelen
i

Action Images

Spelers Bolton boycotten laatste 2 duels, club MOET die wedstrijden toch zien te spelen

Martijn Baars • 15:09, 27-04-2019 / Laatste Update: 08:31, 07-01-2024

Bolton Wanderers MOET de laatste 2 competitiewedstrijden gewoon spelen, ook al boycotten de spelers die. Dat zegt de English League One. "We beseffen dat een aantal profspelers van de club niet beschikbaar is, maar we vertrouwen erop dat er genoeg spelers te vinden zijn om een team samen te stellen", verklaarde het bestuur van de EFL.

De selectie van Bolton Wanderers boycot de laatste 2 wedstrijden in de Championship, het 2e profniveau van Engeland. De profvoetballers, onder wie de Nederlandse huurling Yanic Wildschut (eigendom van Norwich City), protesteren hiermee opnieuw tegen het uitblijven van salaris.

Al gedegradeerd

Bolton zou nog moeten aantreden tegen Brentford en Nottingham Forest. De noodlijdende club, die flinke schulden heeft en mogelijk failliet gaat, is al officieel gedegradeerd.

Overname

Er is een deal tot overname van de club door Laurence Bassini, voormalig eigenaar van Watford. Volgens de huidige eigenaar Ken Anderson is Bassini zijn financiële afspraken niet nagekomen en zijn daardoor de salarissen van de spelers niet betaald.