Spelers Feyenoord akkoord met salarisverlaging: 'We willen zelfs iets extra's doen'
i

BSR Agency

Spelers Feyenoord akkoord met salarisverlaging: 'We willen zelfs iets extra's doen'

Martijn Baars • 20:18, 26-05-2020 / Laatste Update: 14:49, 05-01-2024

De selectie van Feyenoord is akkoord met een tijdelijke salarisverlaging. Ook de technische staf en directie leveren de komende maanden salaris in vanwege de coronacrisis. Feyenoord is nog in gesprek met de ondernemingsraad over het korten van de salarissen voor al het overige personeel.

Feyenoord zegt nog een stap verder te gaan dan de voorgelegde maatregelen vanuit de Federatie Betaald Voetbal Organisaties. "Hierdoor worden de laagste salarissen net iets minder gekort, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in. Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten. Zoals het hoort”, zegt algemeen directeur Mark Koeverman.

Extra steentje bijdragen

"Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het 1e moment vast”, vertelt aanvoerder Steven Berghuis. "De directie heeft duidelijk uitgelegd hoe zwaar Feyenoord het op dit moment al heeft en komend seizoen nog krijgt. Voor de spelers was het niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen. Dat willen we bovendien niet alleen doen door salaris in te leveren. We hebben aangegeven de komende tijd ook op andere manieren graag een steentje bij te dragen waar dat kan.”

25 miljoen euro eraf

Koevermans geeft ook aan dat de begroting van Feyenoord met liefst 25 miljoen euro wordt teruggeschroefd.  Technisch directeur Frank Arnesen blijft desondanks positief. "We moeten de komende maanden keihard werken en zullen op alle fronten creatief moeten zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat we het samen voor elkaar krijgen en straks weer gewoon gaan meedoen om de prijzen.”