Spelers, trainers en directie van Vitesse leveren tijdelijk salaris in
i

ANP Sport

Spelers, trainers en directie van Vitesse leveren tijdelijk salaris in

Martijn Baars • 14:56, 19-06-2020 / Laatste Update: 01:15, 05-01-2024

Vitesse heeft een akkoord bereikt over het inleveren van salaris. Spelers en technische staf van het 1e elftal en de directie van de Arnhemse voetbalclub leveren per direct salaris in. De noodmaatregel moet de Gelderse eredivisionist helpen om de financiële klap van de coronacrisis op te vangen.

"Het is bekend dat we als club hard geraakt worden door deze crisis”, stelt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Afhankelijk van wanneer we weer met publiek kunnen gaan voetballen, wordt het verlies op miljoenen euro’s ingeschat."

Percentage inleveren

Vitesse doet geen uitspraken over het bedrag dat het akkoord oplevert. De vakbonden en de werkgeversorganisatie FBO spraken eerder af dat het percentage dat ingeleverd wordt, stijgt naarmate een werknemer meer verdient. Tot een jaarsalaris van 500.000 euro gaat het om maximaal 17,5 procent. Over elke euro daarboven wordt geadviseerd om 20 procent in te leveren.

Tot 31 december

De salarisverlaging geldt tot en met 31 december, tenzij er al eerder wedstrijden met publiek kunnen worden gespeeld. De gesprekken bij Vitesse over een loonoffer liepen al sinds eind april. Volgens een woordvoerder van de Arnhemse club heeft het bereiken van een akkoord even geduurd vanwege ‘de zorgvuldige uitwerking’ ervan.