Spelersvakbond gaat niet zomaar akkoord met inleveren salaris voor voetballers
i

ANP Kippa

Spelersvakbond gaat niet zomaar akkoord met inleveren salaris voor voetballers

Martijn Baars • 14:50, 01-05-2020 / Laatste Update: 11:52, 05-01-2024

Het overleg over salariskortingen in het betaald voetbal heeft nog geen concrete richtlijn opgeleverd. Wel is VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko tevreden over de manier waarop er is vergaderd. "We hebben onze standpunten uitgewisseld en op een constructieve manier aan tafel gezeten."

Levchenko snapt dat clubs in problemen zitten, maar gaat niet zonder slag of stoot akkoord met kortingen op salarissen van spelers. "Daarbij vind ik ook dat we niet individueel iets moeten gaan schreeuwen. Het gaat veel makkelijker als we collectief iets afspreken. Voordat wij met iets instemmen, willen we ook weten hoe clubs met hun geld omgaan. Stel: spelers leveren geld in en daarna wordt er ineens snel weer een inkomende transfer gedaan en een speler gekocht? Hoe moet je dat allemaal zien, kan dat zomaar? Als we dit snel willen regelen, moet er in elk geval geen chaos worden gecreëerd.”

PSV

De VVCS-voorman sprak deze week met algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV, die wil dat er in de sector snel actie wordt ondernomen. Door de corona-crisis stevent de voetballerij in razend tempo op een ijsberg af en Gerbrands wil dat bij PSV de kosten snel weer enigszins in balans worden gebracht met de uitgaven. "Ik heb Toon gesproken en we hebben begrip voor elkaar”, zegt Levchenko. "Zelf denk ik nog steeds dat het effectiever is om dit via de FBO te laten verlopen. We praten volgende week verder met de FBO.” 

Aantal weken

Wanneer dat resultaat oplevert? "Dat durf ik nog niet te voorspellen. Het kan dat het nog een aantal weken duurt."