Stadion De Kuip in de problemen: mogelijk extra staatssteun nodig
i

ANP

Stadion De Kuip in de problemen: mogelijk extra staatssteun nodig

Martijn Baars • 12:29, 17-04-2020 / Laatste Update: 17:42, 08-01-2024

Stadion Feijenoord heeft wellicht de hulp nodig van de gemeente Rotterdam om de coronacrisis te overleven. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. Door het wegvallen van wedstrijden, bijeenkomsten en meetings zijn de inkomsten ‘ineens gereduceerd tot nul’, zo wordt gemeld.

De Kuip maakt zoveel mogelijk gebruik van de steunmaatregelen van het rijk om het hoofd boven water te houden. "Een verzoek aan de gemeente om te helpen de tijd te overbruggen totdat alles weer in een normaal vaarwater is terechtgekomen, wordt niet uitgesloten. Een dergelijk verzoek zullen we serieus beoordelen en overwegen indien het voortbestaan van Stadion Feijenoord in het geding is", aldus de brief. Wel wordt uitgezocht of dit past binnen de regelgeving omtrent staatssteun.

Feyenoord zelf ook in de problemen

Feyenoord maakt zich eveneens grote zorgen. "Ook voor de club geldt dat vele belangrijke inkomsten zijn weggevallen, nu er niet meer kan worden gevoetbald. De begroting zal hierdoor omlaag moeten, maar hoe hard de club wordt getroffen laat zich niet voorspellen. Veel zal afhangen van wanneer het normale leven en het voetbal weer op gang komen en met name of het komende seizoen 2020-2021 na de zomer gewoon van start kan onder normale omstandigheden."

Nieuw stadion

De crisis heeft ook gevolgen voor de komst van het nieuwe stadion. Zo heeft de stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die de bouwgrond verwerft, ‘hinder bij het rond krijgen van de financiering’