Deze stats helpen je bij het spelen van de Premier League-game

Deze stats helpen je bij het spelen van de Premier League-game

admin • 17:05, 01-04-2016 / Laatste Update: 00:53, 06-01-2024

Na een interlandbreak trapt de Premier League zaterdagmiddag weer af. Leicester City gaat op zoek naar drie punten, achtervolger Spurs móét winnen van Liverpool en hoe zit dat met het kelderduel Norwich City - Newcastle United? Check deze stats om je te helpen bij de Premier League-game!

First things first! Voordat we naar de wedstrijden zelf gaan, eerst het algemene deel van de voorspellingen. Wie gaat er deze speelronde de meeste doelpunten maken?

Als de geschiedenis daar iets over kan zeggen, wordt het Tottenham Hotspur. Spurs neemt het echter op tegen Liverpool, een wedstrijd die waarschijnlijk gelijk op zal gaan. De belangen in die wedstrijd lijken ons zo groot dat het spel wel eens dood kan slaan als een pilsje in de kroeg. Onze verwachting is dat Chelsea de meeste doelpunten gaat maken: ze spelen dit weekend tegen Aston Villa, waar we in ieder geval géén doelpunt van hoeven te verwachten. Tottenham Hotspur heeft de meeste doelpunten gemaakt, Leicester City komt in 17% van de schotkansen in de juiste positie om te scoren.

Slechtste defensie de lompste defensie?

Aston Villa kreeg tot nu toe de meeste tegendoelpunten om haar oren uit heel de Premier League. Heel verrassend is dat niet voor de nummer laatst van de competitie, die sinds deze week voor de tweede keer dit seizoen zonder hoofdtrainer zit. Ben je toch niet overtuigd van de kracht van Chelsea of denk je dat Aston Villa met een nieuwe leider de statistieken ongelijk gaat geven? Check dan de onderstaande grafiek, ga naar het matchcenter en zoek de slechtste defensie van deze speelronde.

Gelukt? Mooi. Dan gaan we nu een paar individuele wedstrijden verder toelichten. We beginnen in de kelder, waar Nowich City het Newcastle United van Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat ontvangt.

Norwich City - Newcastle United, zaterdag 16.00 uur

De laatste wedstrijden waren voor beide teams niet echt best. Helemaal bij Newcastle United, dat de bij Real Madrid ontslagen Rafa Benitez voor de groep zette om Steven McClaren (oud-kampioenmaker van FC Twente).

Individueel heeft Newcastle United natuurlijk het voordeel, qua team is Norwich City de sterkste van de twee. Wij denken wat de statistieken ook vertellen: een gelijkspelletje.

[poules_game team="norwich-city" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Leicester City - Southampton, zondag 14.30 uur

De concurrentie om het landskampioenschap  heeft net als Leicester City een lastig programma voor de boeg. De wedstrijd tegen Southampton wordt een interessant duel doordat we twee teams met totaal verschillende stijlen te zien krijgen. Je ziet het niet altijd van het flitsende Southampton af, maar Koeman houdt er van om te controleren. Dat is tegen Leicester City het juiste recept om zo die vlijmscherpe counter zo weinig mogelijk voor te laten komen.

[poules_game team="leicester-city" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Europese plekken

Uiteraard komt the best of the rest Arsenal ook nog in actie. The Gunners lijken de landstitel uit hun hoofd te hebben gezet en kunnen tegen de verdedigkoningen van Watford weer een grote geel-zwarte muur verwachten. Watford doet het door die voorzichtige speelstijl dit seizoen als promovendus erg goed.

Zo maakte het onder andere Tottenham Hotspur al bijna onmogelijk om te scoren (het lukte Spurs toch één keer destijds) en kan de Watford-voorhoede, dit seizoen erg goed op schot, de titeldroom van Arsene Wenger voor eens en altijd kapot schieten. Ze zijn in ieder geval niet de eerste die in het Emirates Stadium (stadion Arsenal) kunnen stunten. De verschillende stijlen van de twee ploegen, Arsenal combineert en Watford reageert, kan in ieder geval voldoende doelpunten opleveren. In statistisch opzicht verschillen de twee  ploegen niet veel, al heeft Arsenal (veel) meer individuele kwaliteit om de wedstrijd te beslissen.

[poules_game team="arsenal" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Door: Bram Steenbeek