'Lafaard' Suárez wordt vernietigd: 'Hij heeft mentale problemen, zelfs een psycholoog werkt niet'
i

Pro Shots

'Lafaard' Suárez wordt vernietigd: 'Hij heeft mentale problemen, zelfs een psycholoog werkt niet'

admin • 13:14, 09-04-2016 / Laatste Update: 13:34, 12-12-2023

Daniel Fonseca, voormalig zaakwaarnemer van Luis Suárez, heeft in een interview keihard uitgehaald naar de spits van FC Barcelona. ,,Suárez is een leugenaar en een lafaard", zegt Fonseca, een oud-international van Uruguay. ,,Hij heeft mentale problemen, gaat daarvoor naar een psycholoog, maar dat helpt niets."

De ruzie tussen Suárez en zijn oud-zaakwaarnemer ontstond woensdagavond op de Uruguayaanse tv-zender Monte Carlo. De spits van FC Barcelona beschuldigde zijn vroegere zaakwaarnemer ervan dat die hem nog 20 procent - het zou gaan om zo'n 160.000 euro - van de transfersom verschuldigd was van zijn overgang van Nacional Montevideo naar FC Groningen in 2006.

,,Het is één van de teleurstellende ervaringen die ik met Fonseca heb meegemaakt", stelde Suarez. ,,Hij maakte mij bovendien wijs dat ik maandelijks 30.000 euro zou verdienen bij Groningen. In werkelijkheid waren het er 10.000. Later heeft hij dat proberen te compenseren bij mijn overgang naar Ajax, maar voor mij is het altijd een knelpunt gebleven in onze relatie. Fonseca is zelf voetballer geweest. Hij kende de moeilijkheden die jonge spelers (Suarez was 19 bij zijn transfer naar Groningen, red.) ondervinden om de kost te verdienen maar al te goed."

[match game="2016-04-09-soc-bar-12"]

Fonsea haalt keihard uit

Het Uruguayaanse radiostation 'Las Voces del Futbol' belde Fonseca voor een reactie. De voormalig speler van Juventus, AS Roma en Napoli ontstak in woede toen hij vernam wat zijn gewezen pupil over hem had gezegd. ,,Suárez is een leugenaar en een lafaard", zei een furieuze Fonseca. ,,Het is een schaamteloze kerel. Hij heeft mentale problemen, gaat naar een psycholoog, maar dat levert niet het resultaat op dat hij zou willen. Misschien moet hij van psycholoog veranderen, of beter nog, een psychiater opzoeken. Om te tellen heb je twee handen nodig. Maar dat kan hij niet, hij weet niet eens hoeveel 4 plus 4 is. De 20 procent die Suarez nu claimt, moest door Nacional betaald worden, niet door mij."

'Suárez verbergt groot geheim'

De woede van Fonseca was daarmee nog niet bekoeld. De makelaar had het vervolgens over een incident rond Suárez uit het verre verleden, dat zich afspeelde bij een nationaal jeugdteam van Uruguay. ,,Drie ploeggenoten van Suárez kwamen naar mij toe en vertelden dat hij iets ongepast had gedaan", aldus Fonseca. ,,Ik heb hem daarvoor zwaar moeten straffen. Maar tot de dag van mijn dood zal ik niet verklappen wat er toen is gebeurd. De waarheid was vreselijk. De lafaard kan nu beter die waarheid vertellen, in plaats van mijn reputatie naar de grond te helpen. Als hij de moed heeft, vertelt Suárez nu wat ik hem toen heb gezegd. Al jaren verbergt hij dit geheim voor de buitenwereld."