Ten Hag zoekt naar opties om spelersgroep bij elkaar te krijgen: 'Proberen iets te regelen'
i

Orange Pictures

Ten Hag zoekt naar opties om spelersgroep bij elkaar te krijgen: 'Proberen iets te regelen'

Bart van der Wijst • 23:25, 30-03-2020 / Laatste Update: 22:09, 08-01-2024

Erik ten Hag hoopt binnen afzienbare tijd samen met de spelersgroep bij elkaar te komen. Dat zegt de oefenmeester van Ajax op de officiële website. Ten Hag wil dat vooral doen voor de buitenlandse spelers. "Die jongens zitten thuis bijna letterlijk in een isolement, ver van hun familie."

Ten Hag denkt dan ook dat de Nederlandse jongens het makkelijker hebben. "Zij hebben het in dat opzicht wat gemakkelijker, ondanks alle beperkingen."

Samenkomen

Ten Hag probeert net als andere Nederlandse clubs zijn spelers van een afstand op conditie te houden. Maar daar komt als het aan Ten Hag ligt verandering in. "Binnenkort proberen we zelfs iets te regelen dat we als groep samen kunnen uitvoeren. Om zo allemaal van huis-uit toch een beetje samen te zijn", vertelt hij.

"Hopelijk helpt dat een beetje voor de jongens die zich eenzaam voelen. Maar na zo'n training is de dag nog lang. Dit is helaas een situatie waarop we ons niet konden voorbereiden", aldus Ten Hag, die ook goed nieuws had over Veltman. "Als we de training hervatten verwacht ik dat hij weer met de groep kan meedoen."