Treurig Milan verliest van Empoli; 8 goals bij Lazio

admin • 19:59, 23-04-2017 / Laatste Update: 17:58, 08-01-2024

In de strijd om Europees voetbal heeft AC Milan opnieuw punten laten liggen. Een week na het gelijkspel in de stadsderby tegen Internazionale (2-2) ging de ploeg van coach Vincenzo Montella in het eigen San Siro met 1-2 onderuit tegen laagvlieger Empoli.

Bij een achterstand van 0-1 miste Suso namens de nummer 6 van de Serie A een strafschop. Meer dan een treffer van Gianluca Lapadula in het slotoffensief zat er voor Milan niet in.

Lazio

Nummer 4 Lazio haalde voor eigen publiek uit tegen het al bijna gedegradeerde Palermo: 6-2. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 5-0. Keita Baldé Diao bracht tussen de 21ste en 26ste minuut een zuivere hattrick op zijn naam. Ciro Immobile scoorde in de beginfase 2 keer in 2 minuten. Stefan de Vrij zorgde voor 2 assists. Wesley Hoedt had ook een basisplaats bij Lazio. Na de pauze kwam ook Luca Crecco voor de Romeinen nog tot scoren.

Juventus speelt zondagavond thuis tegen Genoa. Nummer 2 AS Roma, op 8 punten van de koploper, gaat maandag op bezoek bij hekkensluiter Pescara. Napoli liet eerder vandaag al punten liggen op bezoek bij Sassuolo: 2-2.