'Van der Vaart kan last minute naar China of VS'

'Van der Vaart kan last minute naar China of VS'

admin • 12:28, 19-02-2016

Het huwelijk tussen Rafael van der Vaart en Real Betis is voorlopig ongelukkig. De routinier komt al weken niet meer in actie voor de Spaanse laagvlieger. ,,Ik heb het absolute dieptepunt in mijn carrière bereikt", zei de middenvelder afgelopen maand, toen hij buiten de selectie was gelaten voor het bekerduel met Sevilla. Mogelijk biedt een last minute transfer naar China of de Verenigde Staten uitkomst.

Volgens Marca is de kans aanwezig dat Van der Vaart aan zijn laatste dagen als speler van Betis bezig is. Clubs uit de Chinese Super League en de Amerikaanse MLS zouden club en speler van elkaar willen verlossen. De Spaanse sportkrant denkt dat de voorkeur van de middenvelder bij een avontuur in de VS ligt.

Het management van Van der Vaart denkt volgens Marca na over een aanbod om een van de zogenaamde franchise spelers in de MLS te worden. Volgens de regels van de Amerikaanse voetbalbond mag iedere club drie spelers van de buitencategorie contracteren die meer verdienen dan het vastgestelde salarisplafond. Spelers als Steven Gerrard (LA Galaxy), Didier Drogba (Montreal Impact), Kaká (Orlando City SC), Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa (allen New York City FC) spelen al onder die voorwaarden in de MLS.

Avontuur

Van der Vaart zou enkele weken geleden al een aanbieding hebben ontvangen van een club uit China. De 33-jarige oud-international zou echter weinig trek hebben in een avontuur in de Super League. In China is de transfermarkt nog tot 26 februari open. De transferwindow in de VS sluit pas in mei.

De kans dat Betis dwars gaat liggen voor een vertrek van Van der Vaart is niet groot. De speler drukt met zijn salaris zwaar op de begroting van de club en komt niet in de plannen van trainer Juan Marino voor. Ondanks dat ziet teamgenoot Ricky van Wolfswinkel de middenvelder nog steeds als één van de betere spelers bij de club.