🎥 | Van Marwijk: 'PSV-spelers appen en bellen Van Bommel nog elke dag'

admin • 22:43, 19-01-2020 / Laatste Update: 08:28, 08-01-2024

Niet Mark van Bommel is hoofdverantwoordelijk voor de beroerde 1e seizoenshelft van PSV, maar technisch directeur John de Jong. Dat stelde Bert van Marwijk bij Rondo. De oud-bondscoach was ook adviseur van PSV toen Van Bommel hoofdtrainer was.

De selectie van PSV zou volgens Van Marwijk nog altijd treuren om het vertrek van de coach. "De spelers vinden het verschrikkelijk dat hij is ontslagen. Ze bellen en appen hem nog iedere dag. In mijn ogen is hij (Van Bommel, red.) veel minder schuldig dan de technisch directeur. Als trainer ben je afhankelijk van het aankoopbeleid, een coach kan nooit al die spelers bekijken”, stelt Van Marwijk.

Kon niet

"Mark heeft echt met de vuist op tafel geslagen over een paar spelers. Maar ja, die zijn niet gehaald of die konden niet worden gehaald. Mark is medeverantwoordelijk, maar niet hoofdverantwoordelijk. Hij miste bijvoorbeeld een verbindingsspeler, maar die zat gewoon niet in de selectie. Hij heeft zelf genoeg namen aan gedragen, maar het gebeurde niet of het kon niet”, zegt Van Marwijk.

Tekort

Toch ziet Van Marwijk veel potentie in Van Bommel. "Mark heeft veel dingen goed opgepikt. Hij is, en dat meen ik echt, een heel goede trainer die ongelooflijk snel dingen ziet en die naar het veld kan vertalen. Alleen: er komen nog veel andere dingen bij kijken. Daarin is hij weleens tekort geschoten.”

Beginnersfout

"Het gemis van Luuk De Jong wordt onderschat, maar ook het vertrek Lozano en Angeliño. Dat zijn misschien 40 goals en 30 assists. Dat ben je allemaal kwijt. Mark heeft toen de fout gemaakt door te zeggen dat de selectie beter was dan die van het seizoen ervoor. Hij deed dat om de club en de spelers te beschermen.” Een beginnersfout, meent Van Marwijk. "Dat had hij gewoon niet moeten zeggen. En dat weet-ie ook.”