Verkiezing: stem op je favoriete Eredivisie-shirt ooit, zelfs van clubs die niet meer bestaan
i

AD

Verkiezing: stem op je favoriete Eredivisie-shirt ooit, zelfs van clubs die niet meer bestaan

Martijn Baars • 12:41, 17-04-2020 / Laatste Update: 20:42, 04-01-2024

De Eredivisie CV lanceert vrijdag met de media-afdelingen van alle clubs het ­Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan de cultuur van het voetbalshirt. Centraal staat een online verkiezing, waarbij fans kunnen kiezen uit een database van bijna 1800 uit- en thuisshirts van clubs die sinds 1956 in de Eredivisie speelden. 

"Een uniek project", aldus Marc Rondagh, manager marketing van de Eredivisie CV. "Alle shirts zijn prachtig gevisualiseerd in een digitaal jasje, óók van clubs die nu niet meer bestaan. Supporters kunnen hun favorieten kiezen, maar ook urenlang struinen tussen al die honderden nieuwe en historische shirts."

Jury

De clubs maken begin mei hun eigen winnende shirt(s) bekend, gebaseerd op het aantal online stemmen. Een vakjury met Jan-Joost van Gangelen (FOX Sports), Arno Kantelberg (Esquire), Victoria Koblenko (actrice, presentatrice), Frank Evenblij (Bureau Sport) en Sjoerd Mossou (AD) kiest vervolgens ‘Het mooiste shirt ooit in de Eredivisie’.

Tentoonstelling

Er was ook een grote tentoonstelling gepland in de Kunsthal in Rotterdam, maar als gevolg van de coronacrisis is die voorlopig van de baan. "Jammer, maar we hebben er nooit aan getwijfeld de campagne door te laten gaan", aldus Rondagh. "Juist nu hebben fans behoefte aan licht vermaak en binding met hun club. Shirts zijn daar perfect voor geschikt."

Stem hier op je favoriete eredivisieshirt.