Verliezend Feyenoord niet opgewassen tegen hattrick aan onterechte penalty's
i

ANP

Verliezend Feyenoord niet opgewassen tegen hattrick aan onterechte penalty's

admin • 21:45, 29-10-2020 / Laatste Update: 02:52, 06-01-2024

Feyenoord beleefde donderdag een avond om niet (of juist wel) snel te vergeten. In negatieve zin, weliswaar. De Rotterdammers verloren in de eigen Kuip namelijk met 1-4 van Wolfsberger AC in de Europa League. Srdjan Jovanovic, de Servische arbiter van dienst, nam de hoofdrol op zich.

Al na 4 minuten was het raak. Eric Botteghin zou een overtreding hebben gemaakt en de scheids wees meteen naar de stip. Aangezien er in deze fase van de Europa League nog geen VAR is, kon dit niet worden gecheckt. Best jammer, want er hing een schwalbelucht aan. Michael Liendl, oud-speler van onder meer FC Twente, nam plaats achter de bal en schoot koel binnen.

Nummer 2

10 minuten later hetzelfde verhaal. Dit keer was de 'overtreding' van Bart Nieuwkoop. De beelden wezen anders uit, maar Jovanovic legde de bal wederom op de stip. Koud kunstje voor Liendl om weer raak te prikken.

Paal

Niet dat Feyenoord nou zo super speelde. Toch begon het iets beter te draaien in de 2e helft en wist Steven Berghuis zelfs te scoren (1-2). De Rotterdammers kregen vleugels, maar kwamen niet verder dan een bal op de paal.

Hattrick

Want tja, Wolfsberger deed Feyenoord pijn. Heel veel pijn. Eerst wist het zelf op 1-3 te komen door Liendl, die in een lege goal binnen mocht schieten. Daarna kreeg het weer hulp van de scheids, die ditmaal het uitkomen van Bijlow bestrafte. Liendl had het na 3 goals wel gezien en gunde de pingel aan Dejan Joveljić, die daar ook wel raad mee wist.