Viergever: 'Ik kreeg overal kramp en zag ze naar het uitvak gaan, geweldig'
i

Pro Shots

Viergever: 'Ik kreeg overal kramp en zag ze naar het uitvak gaan, geweldig'

admin • 02:04, 21-04-2017 / Laatste Update: 19:19, 05-01-2024

Nick Viergever leek donderdagavond de schlemiel te worden van Ajax in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04. Bij de 3-0 van Schalke kwam hij bij een kopduel niet van de grond af, waardoor zijn tegenstander Burgstaller kon scoren. Ajax wist uiteindelijk in extremis nog 2 keer te scoren. (3-2)

"Wat een wedstrijd", zei Viergever na afloop tegenover RTL 7. "Iedereen is heel blij. We gaan naar de halve final. Wat een ontknoping!"

Dramatisch verloop

Schalke kwam na rust al snel op 2-0 en Veltman kreeg tot overmaat van ramp 10 minuten voor tijd ook nog een rode kaart. Ajax leek ten dode opgeschreven toen er in de verlenging die volgde ook nog de 3-0 werd gemaakt door Schalke.

"5 minuten na de rust van de verlenging gaan alles of niets spelen en dan hopen dat-ie een keer goed valt. Je hoeft maar 1 goal te maken en dan ga je door. En die bal valt goed!"

De goal

Viergever kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en tikte snel tegen de bal aan, waardoor hij binnen viel. "Ik kreeg overal kramp. Ik zag jongens over mij heen vliegen en zag jongens naar het uitvak gaan, geweldig."

Slecht spel

Viergever was niet echt tevreden over het spel van Ajax, maar kan zijn geluk niet op. "We hadden een fantastich resultaat en je wist dat zij dit gingen doen, we hadden angst om te voetballen terwijl er zo veel ruimte was op het middenveld. Wij deden het niet goed met veel lange ballen en verkeerde keuzes, maar daarna hebben we wel karakter getoond en gestreden tot de laatste minuut. Met 10 man hebben we alles gegven, ongelofelijk."

PSV

Viergever wilde nog niet echt vooruit kijken naar de topper tegen PSV van aanstaande zondag. "De fysios en de verzorging moeten aan de slag, maar vanavond worden wel eerst 2 biertjes gedronken."