'Voor het eerst geen reclameblok bij Veronica Inside na racisme-rel'
i

ANP Kippa

'Voor het eerst geen reclameblok bij Veronica Inside na racisme-rel'

Martijn Baars • 18:52, 22-06-2020 / Laatste Update: 03:35, 07-01-2024

Volgens insiders van het televisieprogramma Veronica Inside komt er vanavond (maandag) voor het eerst sinds het bestaan van VI geen reclameblok tussen de voetbalanalyses door. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandagmiddag.

Het is niet uit luxe, maar een gevolg van de grote rel die ontstond na een grapje van analist Johan Derksen over de zwartepietendiscussie. Daar viel bekend en onbekend Nederland overheen en er werd, ook niet voor het eerst, opgeroepen tot een boycot van het programma.

Eerste uitzending sinds opmerking

In eerdere relletjes waaide de kritiek al snel weer over, maar nu blijft die al een tijdje hangen. Normaal gesproken is VI er op maandag- en vrijdagavond, maar door de coronacrisis is er sinds de opmerking van Derksen geen uitzending meer geweest. Maandagavond is pas de eerste weer.

'Ga zelf maar kijken'

Talpa, de baas van Veronica, ontkent noch bevestigt dat er geen reclameblok meer tussen zit. "Ga zelf maar kijken", is de mysterieuze boodschap. Mensen die het grapje niet konden waarderen riepen adverteerders rond het programma op om geen geld meer te stoppen in 'racistische praat van Derksen en zijn collega's'.