Voorzitter De Graafschap walgt van Gudde: ‘Volstrekt ruggengraatloos persoon’
i

theo kock persfotografie

Voorzitter De Graafschap walgt van Gudde: ‘Volstrekt ruggengraatloos persoon’

Martijn Baars • 12:40, 15-05-2020 / Laatste Update: 22:38, 05-01-2024

De Graafschap komt volgend jaar weer uit in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de rechter alle argumenten van de Superboeren van tafel veegde om de club met Cambuur te laten promoveren. De klap is als een mokerslag aangekomen bij voorzitter Martin Mos. Hij haalt bij Omroep Gelderland hard uit naar KNVB-directeur Eric Gudde.

Mos verwijt Gudde vooral dat hij op de nu al legendarische vrijdag 24 april niet in het voordeel van De Graafschap en Cambuur besloot. "De teleurstelling is groot, maar mijn grootste teleurstelling zit bij de KNVB. Het is toch te zot voor woorden dat die Gudde na het besluit op 24 april zich nergens meer liet zien en horen. En nu is de uitspraak en staat hij weer met zijn grote waffel en witte schoentjes vooraan. Gudde is een volstrekt ruggengraatloos persoon."

'Ik zag het aankomen'

Het besluit van donderdag zag Mos wel aankomen. "Ik heb dat binnen De Graafschap ook steeds gezegd", zegt hij bij Omroep Gelderland.

'Typisch'

"De rechter gaat niet op de stoel van de KNVB zitten. De bond mocht dit beslissen. Ik had geen enkele andere uitspraak verwacht. De KNVB heeft er met de procedure in april een volstrekte chaos van gemaakt, maar het is te begrijpen dat de rechter dat niet meeweegt. Het is ook wel typisch dat er vorige week nog wat kritische vragen werden gesteld tijdens het kort geding en dat de rechtbank vervolgens wijst op het toepassen van de reglementen. Bij de clubs speelt emotie een grote rol. Maar de rechter hanteert de wet en zo hoort het natuurlijk ook."