Wales-Engeland, Duitsland-Polen en topaffiche België-Italië op EK

Wales-Engeland, Duitsland-Polen en topaffiche België-Italië op EK

admin • 20:18, 12-12-2015 / Laatste Update: 03:20, 07-01-2024

In Parijs heeft de loting plaatsgevonden voor het EK voetbal van volgend jaar in Frankrijk. Het Nederlands elftal zit wederom in de poule des doods. Of toch niet, aangezien wij ons niet eens konden plaatsen met een recordaantal van 24 landen dat mee doet aan de vijftiende editie van het EK ...

Het Belgische elftal zit volgend jaar op het EK in de poule des doods met Italië als belangrijkste opponent. De Rode Duivels, sinds kort de trotse aanvoerders van de wereldranglijst, treffen in groep E ook Ierland en het Zweden van superster Zlatan Ibrahimovic.

Wereldkampioen Duitsland werd zaterdag bij de loting in groep C gekoppeld aan Oekraïne, Polen en Noord-Ierland. De 'Mannschaft' trof Polen ook al in de kwalificatie en verloor toen één duel met het land van topschutter Robert Lewandowski en spits Arek Milik van Ajax.

Groep A: Frankrijk, Roemenië, Albanië, Zwitserland.

Groep B: Engeland, Rusland, Wales, Slowakije.

Groep C: Duitsland, Oekraïne, Polen, Noord-Ierland.

Groep D: Spanje, Tsjechië, Turkije, Kroatië

Groep E: België, Italië, Ierland, Zweden.

Groep F: Portugal, IJsland, Oostenrijk, Hongarije.

De nummers één en twee gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. De openingswedstrijd (Frankrijk - Roemenië) is op 10 juni, de finale een maand later op 10 juli, allebei in het Stade de France.