Rugsponsor worden van PSV kost slechts 1 miljoen piek per jaar

Rugsponsor worden van PSV kost slechts 1 miljoen piek per jaar

admin • 12:15, 13-10-2016 / Laatste Update: 10:37, 12-12-2023

Mocht je nog 3 miljoen euro in een oude sok hebben liggen is dit je kans om de komende 3 jaar sponsor van PSV te worden. Rugsponsor Freo is weggevallen en de accountants BDO mogen niet achterop het shirt van de Eindhovenaren staan, nu voetbalclubs niet meer gesponsord mogen worden door de accountant die de boeken controleert.

PSV sloot met BDO in 2012 een overeenkomst voor vijf jaar. Twee jaar later werd duidelijk dat accountants niet langer én sponsor en controleur van de jaarrekening kunnen zijn. Er gold een overgangsregeling, die inmiddels is vervallen. BDO zette wel een handtekening onder het jaarverslag van PSV over het seizoen 2015-2016, waarin de club ruim 4 miljoen euro verdiende.

PSV vraagt iets meer dan een miljoen euro per jaar van een rugsponsor en blijft op zoek. Freo trok de afgelopen drie jaar profijt uit de plek op de achterzijde van het tricot, maar haakte desalniettemin af. PSV heeft als hoofdsponsor sinds het begin van dit seizoen energiedirect.nl in plaats van Philips. Het energiebedrijf pakte veel publiciteit mee door het wegvallen van de naam van de PSV-moeder op de meest prominente plek op het shirt.