Gary Lineker haalt uit naar Barcelona: ‘Frenkie de Jong wordt door Barça gebruikt als een stuk vlees’

16 augustus 2022

Getty

Frenkie de Jong is verwikkeld in een hevige juridische strijd met FC Barcelona vanwege zijn contract. Barcelona wil van De Jong af, maar Frenkie wilt helemaal niet weg. Oud-Engels international Gary Lineker is niet te spreken over de manier waarop zijn huidige werkgever met hem omgaat.


Het gaat ver wat Barça flikt bij Frenkie, erg ver. De club heeft gedreigd met juridische stappen tegen hem, omdat zijn contract op een 'criminele manier' tot stand zou zijn gekomen. De club heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat de eigen supporters De Jong uitschelden en eisen dat hij genoegen neemt met een vermindering van zijn salaris.. Ondertussen trekken er allerlei clubs, zoals Chelsea en Manchester United, aan hem om hem te kunnen contracteren. Dit is een transferzomer die hij niet snel zal vergeten.

Medelijden
De 61-jarige Lineker laat aan The Sun weten dat hij medelijden heeft met De Jong. "Ik voel echt met hem mee. Barcelona behandelt hem als een stuk vlees, terwijl de omstandigheden waar de club zich in bevindt totaal buiten zijn controle liggen. Hij is een getalenteerde jonge speler en het is heel belangrijk dat hij niet ergens naartoe gaat waar hij niet wilt voetballen. Hij zal erg sterk moeten zijn. Het is zo jammer dat het op deze manier loopt", vindt Lineker.