NEC kan door vies Spaans-regeltje fluiten naar centen bij transfer Cillessen

25 juni 2019

Soccrates Archive

Waar een grote Nederlandse transfer vaak wat leuk wisselgeld oplevert voor de 'Nederlandse opleidingsclub', krijgt NEC in het geval van de transfer van Jasper Cillessen naar Valencia helemaal: niks. Normaal gesproken was dat zo'n 1 miljoen euro geweest aan 'solidariteitsheffing', maar dankzij de Spaanse voetbalbond komt er exact 0 euro naar Nijmegen.


Hoe dan? Nou Spaanse clubs hebben afgesproken dat bij een transfer binnen La Liga, er geen geld gaat naar eventuele 3e partijen. Cillessen vertrekt hoogstwaarschijnlijk van Barcelona naar Valencia voor zo'n 20 miljoen.

''Dat is natuurlijk een teleurstelling'', reageert Wilco van Schaik bij De Gelderlander, al had de algemeen directeur van NEC volgens eigen zeggen nergens op gerekend.

''Omdat de geluiden dat Jasper naar Valencia zou gaan er al langer waren. Wij waren op de hoogte van de bepaling dat we dan geen cent zouden krijgen. Neemt niet weg dat je toch blijft hopen op een buitenlandse transfer. Bij een bedrag van 20 miljoen, hadden we rond de 1 miljoen euro ontvangen. Dat had voor onze financiële positie een enorme meevaller betekend.''