Overzicht: Waar kunnen de Chinese miljoenen dit jaar naartoe?

19 juni 2017

Maandag is ook in China de transferperiode begonnen. Na de bizarre geldsmijterij van de afgelopen winterstop kunnen er ook de komende maanden heel wat miljoenentransfers gemaakt worden van Europa naar China.


Steeds meer clubs uit Oost-Azië hebben veel geld te besteden door de groeiende economie en de toenemende populariteit van voetbal. Om de sport te laten groeien worden grote, aansprekende spelers uit Europa gehaald. Deze namen worden nu al gelinkt aan een overstap naar de Chinese Super League!

copyright-proshots-1619566

Wayne Rooney (Huidige club: Manchester United)
Geschatte waarde: 20 miljoen euro
Het gerucht doet steeds meer de ronde dat Rooney naar China overstapt. Hij kan bij United niet altijd meer rekenen op een basisplaats en heeft nog maar een contract voor 1 jaar. Voor zowel Rooney als United is een transfer nu een goede uitkomst.

De Super League is, gezien de ervaring van de Engelse spits, een veelgenoemde optie. De clubs in China zijn bereid een hoge transfersom te betalen - lekker voor de United - en hebben ook een hoog salarisplafond, waardoor het voor de laatste jaren in Rooneys carrière ook een fijne bonus kan opleveren.

copyright-proshots-1624568

Diego Costa (Huidige club: Chelsea)
Geschatte waarde: 50 miljoen euro
Stond in januari al op het punt over te stappen naar Tianjin Quanjian, maar die transfer ketste op het laatste moment af. Daarna gaf Costa aan 'gewoon' bij Chelsea te willen blijven, en niet de behoefte te voelen naar China te gaan. Nu Antonio Conte met een SMS'je heeft aangegeven Costa niet meer bij de club te willen hebben, is de Spaanse aanvaller echter misschien wel van gedachten veranderd.

copyright-proshots-1563055

Samir Nasri (Huidige club: Manchester City)
Geschatte waarde: 16 miljoen euro
In Manchester is de middenvelder op een zijspoor geraakt. Hij is het afgelopen jaar verhuurd aan Sevilla, dat niet overtuigd is om hem definitief over te nemen. Shanghai Shenhua zou echter wél geïnteresseerd zijn in de aanvallende Fransman, en heeft zelfs al bij City geïnformeerd naar de vraagprijs.

copyright-proshots-1612178

John Terry (Laatste club: Chelsea)
Geschatte waarde: Transfervrij
Met een berg aan ervaring is Terry de ideale aanvulling voor veel Chinese teams. Het ontbreekt er nog vaak aan een echte leider die een team op sleeptouw kan nemen. Terry heeft als verdediger en aanvoerder bij Chelsea bewezen over die eigenschap te beschikken.

Gecombineerd met zijn transfervrije status is hij een gewilde speler in de Chinese 'pensioencompetitie', maar Jiangsu Suning lijkt de beste papieren te hebben. De verdediging daar kan een boost gebruiken, en het team wordt gecoacht door Fabio Capello - die Terry nog kent van hun gezamenlijke tijd bij het Engelse nationale team.

copyright-proshots-1628371

Arturo Vidal (Huidige club: Bayern München)
Geschatte waarde: 35 miljoen euro
In de Confederations Cup viel Vidal zondag direct op - en niet vanwege zijn kapsel. Hij wist in de slotfase van de wedstrijd tegen Kameroen de 1-0 binnen te koppen, waardoor zijn Chili de eerste wedstrijd won. Hij zal hierdoor ongetwijfeld extra onder aandacht van verschillende clubs staan.

Guangzhou Evergrande heeft met Paulinho een succesvolle middenvelder in de selectie. De Braziliaan heeft interesse gewekt van Europese clubs, en Guangzhou is al aan het kijken wie een eventuele vervanger zou kunnen zijn. Vidal lijkt een goede kanshebber om richting het eind van zijn carrière nog eens goed te cashen, maar hij heeft nog een contract voor 2 jaar. Goedkoop zal hij dus niet zijn.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht