PSV hoeft vooralsnog niks te dokken voor Davy Pröpper

23 juni 2021

PSV heeft de komst van Davy Pröpper eindelijk wereldkundig gemaakt. Het mediateam van de Eindhovenaren hield hun supporters heel de dag in spanning, maar 's avonds kwam er dan toch het verlossende tweetje. Pröpper tekent een contract tot medio 2023 in Eindhoven.


Hij komt over van Brighton & Hove Albion, dat volgens het Eindhovens Dagblad geen rooie cent ontvangt. De Engelse ploeg kan uiteindelijk wel 2 miljoen euro uit het Philips Stadion krijgen aan bonussen.

Comeback
Pröpper treed in de voetsporen van zijn oude maatje Marco van Ginkel, die eerder al definitief terugkeerde in Eindhoven. "Ik heb heel erg veel zin in de uitdaging die voor me ligt", reageerde de 29-jarige Pröpper. "Ik heb een aantal mooie jaren in Engeland achter de rug, waar ik door weerstand ben gegroeid als speler. In het afgelopen seizoen merkte ik dat ik graag wilde terugkeren naar Nederland."

Dus besloot hij in te gaan op de aanbieding van PSV. "Ik ben blij dat iedereen er alles aan heeft gedaan om dat mogelijk te maken en het is gelukt om terug te keren bij PSV. Ik kijk ernaar uit om hier wederom van waarde te zijn."