TOP Oss haalt oud-verdediger van Paris Saint-Germain binnen

22 augustus 2019

BSR

TOP Oss heeft er een verdediger bij. Levi Opdam trainde al vanaf juli mee en sluit nu definitief aan bij de selectie van trainer Klaas Wels. Opvallend, want de vorige club van Opdam was er 1 van naam: Paris Saint-Germain.


Voor die club speelde hij nooit in het 1e elftal, maar in het B-team. Dat laatste elftal werd opgeheven door de Parijzenaars, waarna Opdam uit mocht kijken naar een nieuwe club. Tot aan de winterstop is hij verbonden aan Oss, dat hem op amateurbasis vastlegde.

TOPtalent
"Tijdens zijn periode hier heeft Levi laten zien dat hij ontegenzeggelijk over veel kwaliteiten beschikt", zei directeur Peter Bijvelds op de website van Oss. "Hij zocht een podium voor zijn toekomst en die kunnen wij hem bieden. Ik hoop dat Levi het gaat laten zien."

Opdam is zaterdag, tegen zijn voormalig ploeggenoten van AZ, nog niet inzetbaar. De verdediger stond te boek als een talent met aanvallende intenties en een uitstekende techniek. Dat liet hij al eerder zien in het 1e van AZ, voor wie hij in 2016 debuteerde in de Eredivisie. Een echte doorbraak bleef uit.

Kowet
Voordat hij naar Parijs vertrok, speelde hij nog op huurbasis bij Go Ahead Eagles.