Ajax Vrouwen voor het eerst naar de Champions League

Twitter.com/AjaxVrouwen

Brian Vesseur • 21:39, 28-08-2017 / Laatste Update: 06:09, 07-01-2024

De voetbalsters van Ajax hebben het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. Het elftal van trainer Benno Nihom won in Pärnu in Estland ook de derde wedstrijd in het kwalificatietoernooi. Ajax was met 3-0 te sterk voor het Belgische Standard Luik.

Eerder had de landskampioen al gewonnen van het Letse Rigas FS (6-0) en Pärnu Jalgpalliklubi uit Estland (2-1).

Van Lunteren schiet met scherp

International Desiree van Lunteren opende maandag in de tiende minuut vanaf de strafschopstip de score. Linda Bakker verdubbelde kort daarna, op aangeven van Marjolijn van den Bighelaar, de voorsprong. Het derde doelpunt kwam in de 25e minuut opnieuw op naam van Van Lunteren.

Het is de eerste keer dat de voetbalsters van Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League staan.