Buitenlanders leveren veel kritiek en zien het somber in voor Oranje: ‘Met dit spel wordt het niks in de finale’

4 juli 2019

ANP

Natuurlijk moeten we hartstikke blij zijn met de WK-finaleplaats voor de Oranje Leeuwinnen. Toch was het spel tegen Zweden weer niet goed. Het hele toernooi tobt Oranje al met haar vorm en lijken we vooral een flinke dosis geluk aan onze kont te hebben hangen.


De Duitse krant Bild concludeerde woensdagavond ook dat Oranje de 'wedstrijd om de 2e plaats' had gewonnen van Zweden. Kunnen we dan geen wereldkampioen meer worden? Natuurlijk wel, maar Bild ziet het nooit gebeuren.

"Het was voetbal om de televisie voor uit te zetten en te stoppen met kijken. Bizar veel technische fouten worden opgevolgd door passes naar niemand", was de kritiek op Oranjes spel.

(Lees verder onder de tweet)


'Hebben de dag van hun leven nodig'
Hope Solo, ex-keepster van de Amerikanen, denkt ook dat Nederland kansloos is. "Team USA is alleen al een stuk fitter dan elk ander team. Het ziet er dan ook niet goed uit voor Nederland in de finale. Ze zullen de dag van hun leven nodig hebben tegen de Verenigde Staten", zegt ze tegen de BBC.

Dion Dublin, ex-spits van Engeland, is zelfs wat zekerder van haar zaak. "Amerika heeft de beker al met 2 handen vast. Deze teams liggen mijlenver uit elkaar. Het wordt zondag een walk in the park."

Ook een voormalig aanvaller van Schotland, Pat Nevin, doet haar (verkapte) voorspelling. "Is er ook maar 1 speler van Nederland die goed genoeg zou zijn om te worden opgeroepen voor het Amerikaanse team?"