Miedema scoort eindelijk bij Arsenal met fraaie treffer (video)

admin • 19:54, 29-10-2017 / Laatste Update: 02:32, 08-01-2024

Vivianne Miedema heeft zondag dan eindelijk haar 1ste doelpunt voor Arsenal gemaakt. De topschutter van de Nederlandse voetbalsters opende in de 1ste helft van de Engelse competitiewedstrijd tegen Everton de score met een prachtig doelpunt.

The FA WSL on Twitter

What a goal! @VivianneMiedema twists and turns before firing the ball into the top corner to give @ArsenalWFC the lead! #FAWSL https://t.co/cevXE2Kgkh

Miedema kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld door Daniëlle van de Donk, maakte een pirouette, kapte met links en rechts langs haar tegenstandster en schoot de bal daarna met haar linkervoet strak in de kruising.

Transfer

De 21-jarige spits van Oranje verhuisde na het gewonnen EK van afgelopen zomer van Bayern München naar Arsenal. Mede door wat fysieke problemen kon ze niet direct haar draai vinden in Engeland. Miedema bezorgde Oranje dinsdag de winst in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met een doelpunt in blessuretijd (1-0).

Miedema maakte in de slotfase van het duel met Everton, bij een voorsprong van 2-0, plaats voor Dominique Janssen.