Oranje ziet Duitsland verrassend verliezen en moet nu tegen Zweden in halve finale

BSR Agency

admin • 22:25, 29-06-2019 / Laatste Update: 11:49, 05-01-2024

Nadat Nederland zich tegen Italië voor de halve finale plaatste, was het afwachten welk land de tegenstander zou worden. In de laatste kwartfinale voetbalden Duitsland en Zweden om om een plek tegen Oranje. Zweden poetste een vroege voorsprong van Duitsland weg en won met 1-2.

Duitsland was aan een meer dan degelijk WK bezig. Tot het begin van de kwartfinales had Duitsland nog een enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Al na 16 minuten kwamen de Duitsers op voorsprong. Sara Däbritz gaf een goede steekpass door het hart van het strafschopgebied waar Lina Magull klaarstond om af te ronden.

Zweden buigt stand om

De Zweden lieten meteen zien veel veerkracht te hebben. Ondanks de vroege achterstand raakten ze niet in paniek. Met een lange bal die achter de verdediging van Duitsland eindigde kwam Sofia Jakobsson in de 22e minuut oog in oog met de Duitse keeper Almuth Schult. Jakobsson faalde niet, schoof de bal in de verre hoek en maakte meteen een einde aan de reeks van clean sheets van Schult.

Direct na rust deden de Zweden de Duitsers weer pijn. Stina Blackstenius zorgde in de 48e minuut voor de 1-2 voor Zweden! In de laatste minuten van de wedstrijd zette Duitsland nog even aan. De Zweden hadden hun zaakjes echter prima op orde en hielden de stand op 1-2.

Op naar de halve finale

Zweden is door naar de halve finales en wordt daar de tegenstander van Nederland. In de andere halve finale vechten Amerika en Engeland om een finaleplek. Check hier het speelschema.