Shanice van de Sanden keert terug bij Oranje Leeuwinnen na trieste familieomstandigheden

26 oktober 2020

BSR Agency

Shanice van de Sanden keert voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo terug in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De vleugelspits van VfL Wolfsburg ontbrak vrijdag tegen Estland vanwege trieste familieomstandigheden.


De vader van haar vriendin (Tatjana Jempormiasse) overleed afgelopen week, zo deelde Van de Sanden mee op Instagram. 'Mijn lieve schoonvader, mijn vriend. Wat is het leven soms oneerlijk, maar wat heb je hard gevochten', schreef ze bij een video op haar account.

Sari van Veenendaal
Oranje won in Groningen met 7-0 en verzekerde zich daarmee van deelname aan het EK 2022 in Engeland. Van de Sanden sloot zondag weer aan bij de selectie van bondscoach Sarina Wiegman en vliegt maandag mee naar Pristina. Op keepster Sari van Veenendaal na, die vanwege een heupblessure al ontbrak tegen Estland en inmiddels terug is gegaan naar haar club PSV, beschikt Wiegman over een volledig fitte selectie.

'Zin om te voetballen'
"We zijn al geplaatst, maar iedereen heeft heel veel zin om te voetballen. We willen heel graag weer winnen”, zei de bondscoach, die op haar 51e verjaardag werd toegezongen door haar speelsters. "Ik ga op enkele posities wijzigingen doorvoeren, maar zeker niet het hele team omgooien. We willen met dezelfde energie op het veld staan als tegen Estland en steeds maar weer op zoek blijven gaan naar het volgende doelpunt. Dan hebben wij een leuke wedstrijd en de mensen die thuis op de tv kijken een leuke avond."