Wiegman stil van overlijden generatiegenoot Migchelsen: ‘Ongelooflijk heftig bericht’

27 mei 2020

BSR Agency

Sarina Wiegman, bondscoach van de voetbalsters, heeft met ongeloof gereageerd op het overlijden van Liesbeth Migchelsen, met wie ze nog in Oranje voetbalde. Migchelsen, onder meer ook oud-speelster van Saestum en AZ, overleed dinsdag op 49-jarige leeftijd aan kanker. Ze kwam tussen 1990 en 2008 in totaal 95 keer uit voor het Nederlands elftal, vaak als aanvoerster.


"Wat een ongelooflijk heftig bericht. Ben er stil van", reageerde Wiegman op de site van de KNVB. "We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje. Zij was letterlijk en figuurlijk onze 'rots in de branding': een grote, sterke en fitte vrouw. Daarna kruisten de paden nog af en toe op en rond de velden. Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden. Ik wil haar familie en vrienden vanaf deze plaats heel veel sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen."

Sherida Spitse
Ook recordinternational Sherida Spitse heeft herinneringen aan de in Harderwijk geboren Migchelsen. Bij haar debuut in Oranje werd Spitse op de kamer bij Migchelsen ingedeeld. Ze noemt haar trouw, lief en vaak op zichzelf. "Er werd gezegd: dan heb je de ergste van het stel gehad. Ik dacht, oh, oké. Komt vast goed. En dat was ook zo. We konden het direct al goed samen vinden."