WK-fans opgelet! Donderdag start vrije verkoop WK vrouwenvoetbal

6 maart 2019

EPA

Zin om een wedstrijdje van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk mee te pikken? Let dan goed op! Komende donderdag start de vrije verkoop van tickets voor het WK, 7 juni tot en met 7 juli. Vanaf 15:00 uur bemachtig je jouw tickets en kan je met je aanvraag en reserveringen terecht op de speciale website van de FIFA.


Voor wedstrijden hoef je niet diep in de buidel te tasten (op de reis erheen na, dan). De goedkoopste groepsduel-tickets, da's dus in categorie 4, zijn al vanaf 9 euro verkrijgbaar! De halve finales en de eindstrijd in Lyon zijn vanzelfsprekend iets prijziger. Die prijzen variëren van 23 euro tot 84 euro (categorie 1).

Voorverkoop
Er zijn nog zat tickets beschikbaar, al moet je niet te lang in je luie stoel blijven zitten. Volgens de FIFA zijn er namelijk in de voorverkoop al 535.000 tickets verkocht. Het gastland heeft met 53% de meeste kaarten in gekocht, gevolgd door de Amerikanen (23%). Nederland staat 3e in die 'tussenstand', met 9% van de verkochte tickets in de voorverkoop.

Waar dan?
Op het wereldkampioenschap strijden 24 landen om de titel. Er worden 52 wedstrijden gespeeld, verspreid over 9 speelsteden. De stadions van Montpellier, OGC Nice, Valenciennes, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Stade de Reims, Le Havre AC, Grenoble Foot 38 en Stade Rennes worden in gebruik genomen.

Speelschema Oranje
De Nederlandse dames openen het WK op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre. Daarna staat op 15 juni een wedstrijd tegen Kameroen in Valenciennes op het programma. De laatste groepswedstrijd van Nederland wordt op 20 juni in Reims tegen Canada gespeeld.