Kane kopt Engeland in blessuretijd naar overwinning

Bart van der Wijst • 23:57, 18-06-2018 / Laatste Update: 10:13, 08-01-2024

Engeland leek lang op weg naar een 1-1 gelijkspel tegen Tunesië in Volgograd, maar toen was daar dé aanvoerder: Harry Kane. In de blessuretijd van de wedstrijd kopte de spits van Tottenham Hotspur zijn land naar de overwinning: 2-1.

Engeland kwam flitsend uit de startblokken. Al binnen 7 minuten had de ploeg van Gareth Southgate 2 keer kunnen scoren, Jesse Lingard en Raheem Sterling faalden echter.

Kane alsnog vroeg raak

Toch was het binnen het kwartier al raak voor The Three Lions. Na een corner kwam de rebound voor de voeten van Harry Kane. En dan weet je het al: raak. Vervolgens bleef Engeland gas geven, maar een volgende treffer bleef uit. Het ritme van de ploeg werd een beetje eruit gehaald na een blessure van de Tunesië-doelman.

Wie anders?!

Harry Kane bekroont de flitsende start van de Engelsen met de openingstreffer.#ENG #tuneng#WorldCup pic.twitter.com/8EV66F9NB4

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 18 juni 2018

Uit het niets stond er na 35 minuten 1-1 op het scorebord in Volgograd. Kyle Walker mepte Fakhreddine Ben Youssef tegen z'n gezicht aan: pingel. Die werd kalmpjes benut door Ferjani Sassi.

De zoveelste strafschop van dit WK!

Het cadeautje van Kyle Walker wordt uitgepakt door Ferjani Sassi, Tunesië op gelijke hoogte.#TUN #tuneng#WorldCup pic.twitter.com/WTOIqc5XKm

Slapende videoref

Engeland had overigens al voor rust voor moeten staan, ware het niet dat de videoscheids aan het slapen was. Kane werd aan z'n shirt getrokken, maar de scheids en videoref zagen er geen overtreding in. Ook in de 2de helft werd het shirt van de Tottenham-spits bijna uitgetrokken, wéér geen pingel.

[poll id="1016"]

Alsnog winst!

De Engelse fans waren dus een beetje bang voor een gelijkspel, maar toen was daar Super Harry Kane. Een corner kwam via Harry Maguire op het hoofd van de spits: raak. 2 keer was de defensie van Tunesië Kane kwijt, 2 keer was het prikken.