Volleyballers in kwalificatiepoule met Zweden en Kroatië
i

BSR Agency

Volleyballers in kwalificatiepoule met Zweden en Kroatië

admin • 15:17, 07-02-2020 / Laatste Update: 19:39, 04-01-2024

De Nederlandse volleyballers treffen in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2021 Zweden en Kroatië. Dat bleek vandaag bij de loting in Luxemburg. De winnaar van de 7 poules en de beste 5 nummers 2 plaatsen zich voor de eindronde die wordt gehouden in Polen, Tsjechië, Estland en Finland.

Alle kwartfinalisten van de editie van vorig jaar, waaronder kampioen Servië, weten al zeker dat ze mee mogen doen. Oranje sloot dat toernooi in eigen land af als 10, na verlies in de 8e finales van Duitsland. Ook de organiserende landen behoren tot de 24 deelnemende teams.

Favoriet

Nederland is op basis van de Europese ranking favoriet om de kwalificatiepoule te winnen. Het team staat 8e. Zweden is de nummer 26 van Europa, Kroatië volgt op de 27ste plaats. Oranje speelt in de maanden augustus en september in een uit- en een thuiswedstrijd tegen beide teams.

Vrouwen teleurstellend

De Nederlandse volleybalsters bereikten op het EK afgelopen jaar de kwartfinales. Hoewel dat een teleurstellend resultaat was, betekende het wel dat de ploeg voor de Europese titelstrijd van volgend jaar geen kwalificatie hoeft af te werken. De vrouwen spelen hun EK in Servië, Bulgarije, Kroatië en Roemenië.