Dumoulin lijkt er toch flinke concurrent bij te krijgen in de Giro: ‘Geraint Thomas wil ook meedoen’

9 januari 2019

EPA

De Britse wielrenner Geraint Thomas, vorig jaar winnaar van de Tour de France, rijdt waarschijnlijk toch ook de Giro d'Italia. Dat beweert Gazzetta dello Sport, de krant die vuistdiep in de organisatie van de Giro zit. 


De deelname van Thomas zou later deze maand worden bevestigd tijdens een bijeenkomst van de Italiaanse zakenman en wielerfanaat Elvio Chiatellino, een groot sponsor van de Italiaanse wielerronde.

Bernal kopman
Team Sky, de werkgever van Thomas, wilde het nieuws niet bevestigen. Het Britse wielerteam maakte eerder bekend dat Thomas en Chris Froome dit jaar de Tour als hoofddoel zien en dat voor de Giro de Colombiaan Egan Bernal als kopman is aangewezen. Thomas zou echter zeer gecharmeerd zijn van het routeschema van de Giro, met 58,5 tijdritkilometers. Dat is ook de reden dat Tom Dumoulin zijn plannen voor 2019 veranderde en prioriteit geeft aan de Giro d'Italia.

Sponsor Sky
La Gazzetta weet ook te melden dat een Amerikaanse miljonair interesse heeft Team Sky over te nemen. Sky maakte onlangs bekend na dit jaar te stoppen met de wielerploeg.