Etappewinnaar Gilbert: ‘In mijn 17 jaar als prof nog nooit zoiets gedaan’

11 september 2019

ANP

Philippe Gilbert rondde het ploegenspel van Deceuninck-Quick Step perfect af in de 17e etappe van de Vuelta. Na een volledige dag in de waaiers wist de 37-jarige Belg zijn 2e dagsucces te grijpen in de grote ronde. ,,Dit is een heel speciale”, aldus Gilbert na zijn zege.


Samen met ploeggenoten Remi Cavagna, Zdenek Stybar, Tim Declerq, James Knox, Eros Capecchi en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen zat Gilbert mee in de enorme vluchtgroep van zo'n 40 renners die in het begin van de rit wegreed. ,,Het was gekkenhuis vanaf de start”, legt Gilbert uit. ,,Wij waren met 7 renners van de ploeg mee en we reden crazy als ploeg, gaven elkaar moraal en dat was geweldig om te zien.”

Geschiedenisboeken
Na een gehele dag volle bak koers wist Gilbert het werk van zijn ploeg af te maken om zo zijn 2e dagsucces te vieren in deze Vuelta. ,,Ik denk dat deze rit de geschiedenisboeken ingaat vanwege de manier waarop we gereden hebben. In mijn 17 jaar als prof denk ik niet dat ik zoiets ooit heb gedaan”, aldus de 37-jarige Belg. ,,De zijwind en de bijkomende waaiers zijn deel van het DNA van de ploeg en ik houd er ook van.”

Hongerig
Gilbert blijft ondanks zijn 2-voudige dagsucces hongerig voor de slotdagen. ,,Dit is niet de eerste keer dat ik 2 ritten win in een grote ronde, maar ik heb het nog nooit drie keer gedaan. De rit van vrijdag ligt me en ik zal dan ook proberen om te vechten voor de zege in Toledo.”