Ex-wereldkampioenen Blaak en Van der Breggen kondigen wielerpensioen alvast aan

10 mei 2020

BSR Agency

Chantal Blaak en Anna van der Breggen hebben laten weten dat ze aan hun laatste periode als profrenster bezig zijn. Beide vrouwen stoppen binnen afzienbare tijd om vervolgens ploegleidster te worden, vertelden ze aan de NOS.


Anna van der Breggen (wereldkampioen in 2018) heeft 1 jaar bijgetekend bij haar ploeg Boels-Dolmans, die volgend jaar SD Worx heet. Daarna blijft ze nog wel, maar ze blijft niet meer op haar fiets zitten. In plaats daarvan kruipt ze na de Olympische Spelen van 2021 achter het stuur als ploegleidster. Chantal Blaak (wereldkampioen in 2017) heeft voor 1,5 jaar bijgetekend en stopt na het voorjaar van 2022. Zij zal daarna collega van Van der Breggen worden.

Tijd voor verandering
Beide rensters tekenden een contract voor 4 jaar, maar dat betekent dus niet dat ze nog 4 jaar op de fiets te bewonderen zijn. Anna van der Breggen vertelde tegenover de NOS dat ze nog wel 100 procent gemotiveerd was voor de Olympische Spelen, maar voor de rest van de wedstrijden iets minder. En dus besloot ze dat het tijd is om er na de spelen een punt achter te zetten. Blaak vond het na 12 jaar op de fiets ook tijd voor verandering worden.