Froome zet toch alles op de Tour

2 december 2014

VI-Images
Froome zet toch alles op de Tour

JOHANNESBURG - De Britse wielrenner Chris Froome heeft de twijfels over zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk weggenomen.

De Tourwinnaar van 2013 staat komende zomer in Utrecht gewoon aan de start, zo maakte hij dinsdag op zijn website bekend. Froome had na de presentatie van het routeschema in oktober nog laten doorschemeren de Tour mogelijk over te slaan, omdat er weinig tijdritkilometers in zitten.

Sleutelrol
,,Er is wel erg weinig aandacht voor het tijdrijden, dus de Tour van 2015 wordt beslist in de bergen'', zei de 29-jarige renner van Team Sky toen. ,,De Giro ligt me beter, omdat daar een tijdrit van 60 kilometer is opgenomen en er enkele zware aankomsten bergop zijn.'' Froome, een erkend tijdrijder, voegde daaraan toe de Giro dan mogelijk te willen combineren met de Ronde van Spanje.

Na een gesprek met de teamleiding bracht Froome dinsdag echter naar buiten toch als kopman van Sky de Tour in te gaan. ,,Zonder twijfel wordt deze Tour een enorme uitdaging, maar ik ga die graag aan. Ik zie geen reden waarom ik minder zou zijn dan de andere kandidaten voor de eindzege. Het wordt een Tour voor de klimmers, dus ik moet extra trainen in de bergen en minder aandacht schenken aan het tijdrijden. Het wordt tevens heel belangrijk zo licht mogelijk te zijn, dus voeding zal een sleutelrol spelen.''

Valpartij
Froome, die dit jaar als titelverdediger vanwege een valpartij al vroeg uitviel in de Tour, begint zijn seizoen waarschijnlijk in februari in de Ruta del Sol. De geboren Keniaan bereidt zich momenteel in Zuid-Afrika voor op 2015.