Helaas! Van Schip geeft voorsprong uit handen en grijpt naast medaille op omnium

BSR Agency

Martijn Baars • 00:01, 19-10-2019 / Laatste Update: 12:18, 05-01-2024

Jan-Willem van Schip heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn naast een medaille gegrepen op het omnium. De 25-jarige wielrenner zag in de afsluitende puntenkoers 5 renners een ronde voorsprong pakken, waardoor hij zijn 2de plaats in het klassement kwijtraakte.

De Fransman Thomas pakte met 173 punten de Europese titel. Lasse Norman Hansen uit Denemarken greep met 163 punten het zilver en de Brit Oliver Wood won met 150 punten brons. Van Schip eindigde als 4de op 146 punten.

Nummer 2

Van Schip was als de nummer 2 begonnen aan het laatste onderdeel van het omnium en had daarin halverwege ook nog de leidende positie van de Fransman Thomas in het vizier. Bij een ontsnapping van 5 concurrenten, onder wie Thomas, kon Van Schip het gat niet meer dichtrijden en zag hij zijn concurrenten een ronde voorsprong pakken. Door de 20 extra punten passeerden ze hem. In de afsluitende sprint moest de Nederlander Hansen en Wood net voorlaten voor het zilver en brons.