Hockeyers ruiken finaleweekend na gelijkspel tegen Groot-Brittannië

admin • 00:45, 15-06-2019 / Laatste Update: 03:23, 08-01-2024

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Groot-Brittannië. In Londen werd het 2-2. De formatie van bondscoach Max Caldas behaalde daarna een bonuspunt, door de shoot-outs te winnen. Deelname aan het finaleweekeinde is daardoor vrijwel zeker.

Jeroen Hertzberger was het grootste deel van de wedstrijd de held van Oranje. In de 1e helft tikte hij technisch zeer beheerst raak, na een vrije bal van Mink van der Weerden. De 2e treffer viel tegen het einde van de ontmoeting. Hertzberger scoorde met een backhand, na een pass van Thierry Brinkman.

Late gelijkmaker

Hertzberger mocht zich uiteindelijk geen matchwinner noemen. Omdat Christopher Griffiths nog voor rust de gelijkmaker achter keeper Pirmin Blaak had geschoten, was late treffer die Alan Forsyth binnentikte de gelijkmaker. Forsyth schoot via een strafbal raak.

Eindtoernooitje

De eerste 4 van het klassement van de Pro League plaatsen zich voor de Grand Final, eind deze maand in Amsterdam.