Is Marco Pantani toch vermoord door de maffia? Onderzoek weer heropend

24 november 2021

Pro Shots
Marco Pantani

Het onderzoek naar de dood van voormalig wielrenner Marco Pantani is voor de 3e keer heropend. Volgens de familie van de toprenner heeft de Italiaanse maffia een hand gehad in de dood van Pantani. Volgens zijn toenmalige dealer (ja hij zat aan de coke) zou de zelfmoord wellicht moord zijn geweest.


Het OM van het Italiaanse Rimini gaat verder niet in op de zaak, maar heeft het onderzoek wel heropend. De moeder van Pantani kwam met een document, een verklaring van de drugsdealer die het laatste portie cocaïne aan Pantani verkocht.

Olifantje, zoals zijn schattige bijnaam luidde, won in 1998 zowel de Tour de France als de Giro d'Italia. Hij wordt gezien als een van de beste klimmers ooit. Hij is vele malen beschuldigd voor dopinggebruik, maar tijdens zijn carrière nooit positief bevonden. In 2004 stierf hij na een overdosis cocaïne.

Zelfmoord of was er meer aan de hand?
Iedereen dacht altijd aan zelfmoord, maar zijn familie en dus nu ook zijn drugsdealer (heel betrouwbaar) denken daar anders over. Wat de dealer precies verklaard in het dossier is niet bekend. Wel gaf hij al eerder aan dat er 20.000 euro was verdwenen uit het appartement en dat veel van de bewijzen in de eerdere onderzoeken niet kloppen.

Moeder Pantani wil nog 1 keer alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen, zodat niet alleen Il Pirata (andere mooie bijnaam), maar ook zijn moeder kan rusten. Want Pantani zou flinken schulden hebben bij de Italiaanse (gok)maffia en die nemen dat niet licht op.