Jakobsen aast op deelname aan grote ronde: ‘Wil sterker worden’

9 januari 2019

BELGA

Debuteren in het profpeloton met 7 overwinningen: Fabio Jakobsen deed het in 2018. De Nederlandse sprinter van Deceuninck-QuickStep hoopt dit jaar op een optreden in een van de grote rondes.


,,Ik wil sterker worden, grotere wedstrijden rijden waardoor ik misschien dan wel iets minder win. Het is aan de ploegleiding, maar ik zou graag de Giro, Tour of Vuelta rijden'', zei de 22-jarige renner, afkomstig uit Heukelum, tijdens een trainingskamp van zijn ploeg in het Spaanse Calpe.

Geweldig seizoen
Onder zijn 7 zeges bevonden zich de Scheldeprijs en een etappe in de BinckBank Tour. ,,Het was een geweldig seizoen, ik heb meer bereikt dan ik had kunnen dromen. In 2019 wil ik de lat iets hoger leggen, deelnemen aan grotere koersen en zien waar ik eindig. Ik wil vooral persoonlijk ook progressie maken. Misschien eindig ik wel 4 of 5 keer als 2e, maar spreken we toch van een topseizoen op het eind van het jaar omdat ik beter, sneller en sterker ben geworden."

Gat van Gaviria
De Colombiaan Fernando Gaviria verliet de Belgische ploeg. ,,Maar ik zal dat gat niet alleen invullen. Álvara Hodeg en ik zullen samen zijn plaats innemen, met dat verschil dat wij de Tour niet zullen rijden.'' Daarvoor heeft Deceuninck-QuickStep in principe de Italiaanse sprinter Elia Viviani achter de hand.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Jakobsens 1e doel is Kuurne-Brussel-Kuurne. ,,Als we met een kleine groep naar de finish gaan en ik ben daar nog bij, dan hoop ik wel dat het tot een sprint komt en ik dan voor mijn kans mag gaan. En als ik mijn hart mag volgen, dan rijd ik dit jaar al een grote ronde. Maar als je 22 bent, weet je nog niet alles en is het beter dat anderen daarover beslissen."