Lucinda Brand de beste in modderballet van Dendermonde

27 december 2020

Cor Vos

Lucinda Brand heeft ook de 3de veldrit om de wereldbeker gewonnen. De Rotterdamse was na de races in Tabor en Namen eveneens de beste in het modderballet van Dendermonde. 


De Amerikaanse Clara Honsinger kwam in de slotfase sterk oprukken, maar zij kon Brand niet meer bedreigen en eindigde als tweede. Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado ploeterde naar de 3de plaats.

Heel even was er de vrees dat de wereldbeker in het Vlaamse Dendermonde niet kon doorgaan. Storm Bella raasde in de ochtend over het parcours, maar luwde net op tijd zodat de organisatie het na overleg met de veiligheidsdiensten aandurfde te starten.

Blubber
Het gevolg was dat de regen loodzware blubbersporen had achtergelaten, waar de rensters soms tot hun dijen in wegzakten. Brand kon goed overweg met die moeilijke omstandigheden en lag al snel aan de leiding. Halverwege de wedstrijd moest ze Alvarado even voor zich dulden, maar in de voorlaatste ronde nam Brand weer afstand van de wereldkampioene, die een aantal keren in de blubber bleef steken en daarmee zoveel krachten verspeelde, dat ze in de laatste ronde werd ingehaald door Honsinger.