Mathieu van der Poel past voor EK veldrijden

3 november 2014

Ad Pertijs
Mathieu van der Poel past voor EK veldrijden

NIEUWEGEIN – Mathieu van der Poel ontbreekt zaterdag op het EK veldrijden, dat gereden wordt in het Duitse Lorsch. Het jeugdige talent uit Kapellen spaart zijn krachten liever voor de derde manche van de Superprestige die zondag op het programma staat in Ruddervoorde.

Bondscoach Johan Lammert heeft begrip voor de keuze van Van der Poel. Het Europees kampioenschap staat open voor renners jonger dan 23 jaar. Nederland staat zaterdag met vier crossers aan de start in Lorsch: Stan Godrie, Sieben Wouters, Martijn Budding en Joris Nieuwenhuis.

Bij de vrouwen geldt geen leeftijdslimiet. De Nederlandse selectie bestaat uit slechts twee oranjehemden: Sophie de Boer (zaterdag winnares van de Koppenbergcross) en Sanne van Paassen, die dit seizoen haar rentree maakt.

Ook de junior-mannen en beloften-vrouwen werken in Lorsch een EK af. Voor Nederland komen zeven junior-mannen in actie: Maik van der Heijden, Jens Dekker, Thijs Wolsink, Max Gulickx, Wesley Floren, Dylan Bouwmans en Erik Boer. De selectie van de beloften-vrouwen bestaat uit: Lizzy Witlox, Sabrina Stultiëns, Maud Kaptheijns en Yara Kastelijn.