Netflix-docu over Movistar is leerzaam voor Jumbo-Visma

21 december 2019

BSR

Team Jumbo-Visma vindt het een goed idee om voor de komende Tour de France 3 kopmannen tegelijk te hebben. Dat zoiets flink fout kan gaan bewees Movistar dit jaar. Daarom moeten Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic vooral even naar de documentaire over Movistar kijken die Netflix heeft gemaakt. Ergens in 2020 worden de 6 delen online gezet.


Vorig jaar vochten de 3 kopmannen van Movistar elkaar helemaal de tent uit. Telkens als de teamleiding bij de 3 grote rondes meerdere kopmannen aanwees, reden de kemphanen elkaar de vernieling in. Bij de Giro waren Alejandro Valverde en Mikel Landa de leiders. Wie won? Richard Carapaz − gelukkig dan nog wel ook van Movistar.

Tour de Farce
In de zomer werd de Ronde van Frankrijk voor Movistar een Tour de Farce. Kopmannen Valverde, Mikel Landa and Nairo Quintana hadden alleen maar oog voor elkaar, gingen als gekken achter elkaar aan en kwamen buiten de top 5 Parijs binnen. Ook de thuisrace, de Vuelta a Espana, leverde geen eindzege op (die was voor Roglic).

Vriendenclub
3 toppers die elke dag op elkaars lip zitten en elkaar tot op het bot wantrouwen: het lijkt een recept voor mislukking. Nu stonden de drie musketiers van Jumbo-Visma er tijdens de perspresentatie nog ontspannen bij. Kijken hoe het in de zomer van 2020 is, als pakweg Froome ontsnapt, ze alle 3 naar elkaar krijsen dat ze er achteraan moeten gaan en niemand een kik geeft. Gezellig!