Battaglin van Lotto NL-Jumbo wint 5de etappe in Giro d'Italia (video)

Robert Hüsken • 19:44, 09-05-2018 / Laatste Update: 21:53, 07-01-2024

Enrico Battaglin heeft de 5de etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De renner van Team LottoNL-Jumbo kwam als eerste over de meet na een lastige slotklim naar Santa Ninfa. Een mooi succes dus voor de Nederlandse wielerploeg. De Nederlander Maurits Lammertink werd 8ste.

Even leek het dat Tom Dumoulin de leiding terug zou gaan pakken in het algemeen klassement. De Nederlander nam afstand van Rohan Dennis, maar de rozetruidrager herstelde zich.

Grote valpartij

Op ruim 13 kilometer van de finish was er een grote valpartij achter in het peloton. Daar was ook de nummer 7 van het algemeen klassement, de Italiaan Domenico Pozzovivo bij betrokken. Hij werd door zijn ploeggenoten snel teruggebracht naar het peloton. Zo goed zelfs dat hij in de finale mee kon demarreren. Ook wittetruidrager Maximilian Schachmann moest na de val worden teruggebracht.

Late aankomst door dodelijk ongeluk

De etappe begon wat later, omdat er voor de start een ongeluk was gebeurd. Een 60-jarige man in een auto reed door de wegversperring heen en reed een beveiliger aan. De beveiliger op een motor zou inmiddels in het ziekenhuis zijn overleden.

Vooraf zei Battaglin: eerst Bennett, dan ik

Dit was de finale van de 5de etappe (woensdag):