Bauke Mollema hoeft geen etappezege in de Giro: 'Vol voor het klassement gaan'
i

photo: Cor Vos

Bauke Mollema hoeft geen etappezege in de Giro: 'Vol voor het klassement gaan'

Martijn Baars • 22:20, 08-05-2019 / Laatste Update: 02:29, 06-01-2024

Bauke Mollema staat voor zijn 15e grote ronde, maar pas voor zijn 3e optreden in de Giro d’Italia. De Tour de France had altijd prioriteit voor de 32-jarige Groninger, die alleen in 2010 en 2017 in Italië aan de start stond. 

"Het waren misschien wel mijn 2 zwaarste rondes", vertelde Mollema woensdag in Bologna, 3 dagen voor de start van de Giro. Een terugkeer volgt dit jaar op eigen verzoek. "Ik zag hier mogelijkheden om voor het klassement te gaan."

Sterk deelnemersveld

Een gedurfde uitspraak, want het deelnemersveld is misschien wel sterker dan ooit. Misschien zelfs sterker dan de Tour. "Het is in ieder geval op zijn minst gelijkwaardig", meende Mollema. "In de top 3 rijden zal heel zwaar worden."

Niet voor dagsucces

Een op zich logische keuze om te mikken op dagsucces, vindt de kopman van Trek-Segafredo geen optie. "De focus ligt op het klassement, we zien wel hoe het gaat lopen."

12e en 7e

In 2010 debuteerde Mollema in Italië in een grote ronde. De start was in Amsterdam en hij werd 12e. Twee jaar geleden volgde pas het 2e optreden in de Giro. 7e was ditmaal zijn eindklassering. "Van mijn debuut weet ik nog dat ik zo verschrikkelijk moe was de laatste week. En twee jaar geleden zat ik er ook doorheen. Ik hoop dat de derde week nu eens meevalt."