UPDATE: Belgische wielrenner Antoine Demoitié overleden

Screenshot YouTube

admin • 22:06, 27-03-2016 / Laatste Update: 00:29, 13-12-2023

Antoine Demoitié ligt in kritieke toestand in het Universitair Ziekenhuis in Lille. Demoitié kwam zondagmiddag tijdens Gent-Wevelgem zwaar ten val en werd ook nog eens aangereden door een motor. De 25-jarige Belg werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis en in coma gehouden.

UPDATE: In de nacht van zondag op maandag is Demoitié overleden.

De renner kwam na ongeveer 150 kilometer koers ten val, samen met vier andere renners. "Na zijn val werd hij nog eens aangereden door een motor", aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren eerder op de dag.

Loopbaan

Demoitié werd geboren in Luik en proefde in 2012 van zijn eerste overwinningen. Hij schreef een etappe in de Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam en twee etappes in de Carpathian Couriers Race. Ook won hij in zijn eerste jaar als prof voor Wallonie-Bruxelles het provinciaal kampioenschap van Luik. De echte 'doorbraak' kwam er twee jaar geleden met een knappe vierde plaats in de Handzame Classic en vooral de eindoverwinning in de Ronde van de Finistère. Dit seizoen maakte Demoitié de overstap naar Wanty-Groupe Robert en kaapte hij onder meer een derde plaats weg in de eerste rit van de Ster de Bessèges. In de E3 Harelbeke finishte hij vrijdag als 69ste.