Contador niet welkom op afscheidsfeest: 'Triest persoon'
i

AP

Contador niet welkom op afscheidsfeest: 'Triest persoon'

Brian Vesseur • 17:03, 04-10-2016 / Laatste Update: 18:45, 08-01-2024

Oleg Tinkov houdt binnenkort een afscheidsfeestje, omdat hij na dit seizoen de wielersport verlaat. De Russische eigenaar van Tinkoff nodigt Alberto Contador niet uit voor dat feestje. Hij heeft weinig positieve woorden over voor zijn oude kopman.

,,Ik denk dat het feestje leuker wordt zonder hem", zegt Tinkov in zijn afscheidsinterview bij Cyclingnews. ,,Hij is een triest persoon. Hij wil nooit champagne drinken en is altijd heel voorzichtig met wat hij eet, omdat hij in juli zo graag de Tour de France wilt winnen. Dat is een domme houding, juist daarom valt hij altijd. Hij is te streng voor zichzelf, te gefocust."

Ziek

Contador meldde zich wegens ziekte af voor de Ronde van Lombardije en dat was voor Tinkov de druppel. ,,Ik weet niet of hij dat heeft verzonnen, maar leuk vind ik het niet. Als je ziet hoeveel geld hij verdient, zou dat niet mogen gebeuren. Valverde was drie dagen voor Lombardije ook ziek, maar finisht gewoon in de top tien. Dat is klasse."

Daarop kreeg Contador te horen dat hij niet op het afscheidsfeestje van de ploeg mag komen. ,,Je bent ziek, vertelde ik hem, dus blijf maar thuis. Anders steek je straks de renners aan die op het het WK moeten rijden."

'Ik mag hem niet'

Tinkov geeft toe dat het tussen hem en Contador nooit echt geboterd heeft. ,,Mijn relatie met hem was slecht, maar de pers heeft dat nooit echt opgepikt. Ik respecteer hem als renner, maar als persoon spreekt hij met totaal niet aan. Ik mag hem niet. Ook binnen het team mag bijna niemand hem, behalve zijn eigen kringetje met Spaanse renners."

Volgens Tinkov heeft Trek-Segafredo een fout gemaakt met het inlijven van de 33-jarige renner. ,,Hij is een grote kampioen geweest en kan beter stoppen. Ik denk dat hij bij Trek voor gek zal rijden als een manke eend. In de Vuelta kon hij de beste vier of vijf renners niet meer bijhouden. Volgend jaar zal hij zelfs de beste twintig renners moeten laten gaan."

'Peter is veel relaxter'

Tinkov had Contador graag een voorbeeld zien nemen aan Sagan. ,,Peter is veel relaxter en makkelijker in de omgang. Jongens die altijd serieus doen, zijn saai. They can fuck off. Het zijn saaie gasten en hebben een vreselijk leven."