Criterium Heerlen dolblij met komst Dumoulin: 'Binnen 24 uur akkoord van de sponsor'
i

REUTERS

Criterium Heerlen dolblij met komst Dumoulin: 'Binnen 24 uur akkoord van de sponsor'

Martijn Baars • 11:29, 17-07-2018 / Laatste Update: 11:56, 15-01-2024

Het mocht wat kosten, maar het wielercriterium van Heerlen is er in geslaagd Tom Dumoulin aan de start te krijgen. De organisatie bracht het nieuws dinsdag naar buiten; de Limburger doet 3 augustus - de week na de Tour de France - mee.

Het was een hele toer om de beste klassementsrenner van Nederland binnen te halen, zegt voorzitter Chris Tiekstra van het criterium. "Tom heeft aangegeven graag in Heerlen te willen rijden en had die dag ook al gereserveerd. Dat is goed nieuws, maar hij kost natuurlijk wel heel veel geld. Zulke bedragen zijn voor ons als organisatie normaal niet op te hoesten. We moeten namelijk een volwaardig veld aan de start zien te krijgen, bij de mannen en de vrouwen. Dat kost al geld genoeg."

Binnen 24 uur akkoord

Met lood in de schoenen benaderde hij vervolgens 2 belangrijke sponsors voor een extra bijdrage. "Want zowel Rabobank Parkstad Limburg als Mabs4.0 sponsort al jaarlijks een vrij aanzienlijk bedrag. Ik was enorm verbaasd toen ik binnen 24 uur een akkoord ontving. Tom Dumoulin aan de start van de RaboRonde 2018. Mooier kan mijn dag niet meer worden!''